fbpx

Szoktál fogadalmat tenni újévkor?  Be is tudod tartani? Ne szégyeld, ha nem, sokan vagyunk így vele. 

A titok az apró dolgokban rejlik. Összeszedtünk néhány könnyen betartható apró újévi fogadalmat, amik nagyon meg fogják könnyíteni – nem csak táncosként – az életed!

táncos újévi fogadalmak
Iktass be több pozitív megerősítést!

Tetszik valami? Mond ki!

Ugye neked is jól esik, ha valaki elismer? Akár a munkádat, vagy a külsődet, vagy bármilyen apróságot. Ezzel mind így vagyunk. A mai világban azonban valahogy mégis megtartjuk magunknak ezeket a pozitív benyomásokat, és sokkal kevesebbet dícsérünk másokat.

Tetszik a zene,  amire táncoltok? Vagy a mozdulat? Koreó? Tetszik a másik új frizurája? Mond el! Valaki ügyes, vagy sokat fejlődött a csoportodban? Dícsérd meg! 

Lehet, hogy neked csak egy mondat, valakinek viszont az egész napját feldobhatod 🙂

Figyelj jobban az egészségedre

A mozgás – így a tánc is – egészséges. Azonban minél többet mozogsz, annál inkább szüksége lesz a szervezetednek bizonyos vitaminok pótlására. A kiegyensúlyozott étrend mellett érdemes lehet ezeket beszerezned. Ilyen pl. a magnézium. Ha elkezdesz rendszeresen és intenzívebben mozogni, gondolkodj előre és pótold a magnéziumot. Ezzel – többek közt – csökkented az izomláz, izomgörcs esélyét 🙂

A Kálciumot sem árt szinten tartani, hiszen nagy szerepe van az egészséges csontok és fogak megőrzésében.

Ha intenzíven mozogsz – heti 3 vagy több órát – érdemes valamilyen izület védő készítményt is fontolóra venni. Ilyenek pl. a kurkuma, vagy a zöldkagyló. Nem kell drága vitaminokban gondolkodni, de mi inkább a megelőzés hívei vagyunk.

Lépj ki többször a komfort zónádból

Vállald be az első sort, próbáld ki azt az új mozdulatot, imprózz többet, ne állj a saját fejlődésed útjába!

Gondolkodj pozitívan!

Fordítsd meg a negatív gondolkodást, és próbáld pozitívan nézni a dolgokat és kifogások helyett megoldásokat keresni:

Ne mondd, hogy valami nem megy táncórán, gondolkodj azon, hogyan tudnád gyakorolni, hogy sikerüljön.

Ahelyett, hogy azon stresszelsz, hogy nem tudod követni az órát, kérd az oktató segítségét, vagy válassz egy kezdőbb szintű órát – majd idővel vissza tudsz térni a haladóbb órára és könnyebben fogod tudni követni.

Ne mondj le táncórát azért, mert rossz napod volt – gondolj arra, hogy a tánctól mennyivel jobb kedved lesz!

Légy nyitottabb!

Nyiss a többiek felé – elegyedj beszélgetésbe amig várjátok az órát, ne mindig csak ugyanazokkal a csoporttársaiddal beszélgess. Hidd el, új érdekes embereket ismerhetsz meg így, ráadásul így mindig lesznek ismerős, baráti arcok a csoportban 🙂 

Légy nyitott az újdonságokra is! Ne csak azokat a zenéket, vagy mozdulatokat használd tánc közben, amiket már jól ismersz, vagy szeretsz, légy nyitott egy kis vérpezsdítésre 🙂

 

Szakadj el a külvilágtól

Táncóra, próba, gyakorlás idejére némítsd le és tedd a táskád mélyére a telefonod.  Egy órára szakajd el tőle, ne nyomkodd és légy ott fejben is az órán. Táncolj szívvel-lélekkel! 

Hallgass több zenét!

Zene nélkül mit érek én.. szól a dal, és valóban igaz, a zene szebbé teszi az életed. Nem csak kikapcsol, feltölt, de táncosként – meglepő módon – elengedhetetlen része az életednek. Hallgass zenét táncórára menet, és meglátod, hogy könnyebben ráhangolódsz az órára, kicsit jobban magad mögött tudod hagyni a munkahelyi stresszt. Kezdőként pedig kifejezetten “kötelező” a sok zene hallgatás, hiszen így könnyebben megszokod, ráérzel a ritmusra, meghallod azokat a hangszereket, vagy effekteket amikre táncórán a koreót táncoljátok!

Kevesebb összehasonlítást

Ne hasonlítgasd magad másokhoz,  hiszen nem tudhatod ők mennyit dolgoztak azért ahol most tartanak. Mások sikereit, eredményeit ne úgy fogd fel, hogy mennyivel jobbak nálad, és te sosem éred el azt a szintet, hanem próbáld ösztönzésként felfogni, hiszen ha nekik sikerült, neked is fog! 

Mindig azt nézd, Te honnan indultál és ahhoz képest mennyit fejlődtél! Ne azt nézd, máshoz képest hol tartasz, hanem azt, hogy mennyivel közelebb vagy már a SAJÁT célodhoz!

A legfontosabb: MINDIG érezd jól magad tánc közben!!

Ez evidensnek tűnik, de ha belegondolsz, talán ezt a legnehezebb betartani. Viszont ebből nyerheted a legtöbbet! Ne engedd, hogy egy rossz nap a munkahelyen, vagy a suliban elrontsa a nap legjobb részét, a táncórát! Ne hagydj, hogy a túlzott koncentrálás a technikákra elvegye az élvezetet amit a tánc nyújt(hat) neked! Mikor belépsz a táncterembe, emlékezz miért csinálod: mert szeretsz táncolni! Mert jól érzed magad tőle! Ezért engedd el a gondokat egy órára, engedd meg magadnak, hogy csak táncolj és ÉREZD JÓL MAGAD!! 

Infoline: +36 30 976 1404

Legyél te is reggaetondancer!

Csatlakozz több, mint 3000 elégedett tanítványunkhoz, tanulj meg az alapoktól profin táncolni és szerezz új barátokat!