fbpx

Hogyan gyakorolj otthon

Eljársz táncórákra, de úgy érzed jó lenne még gyorsabban fejlődni? Tökéletesítenéd a tanultakat?  Az alábbiakban adunk pár tippet, amik tapasztalataink szerint sokat segítenek az otthoni gyakorlásban, tánctanulásban.

Ahhoz, hogy minél gyorsabban fejlődj, elengedhetetlen az otthoni gyakorlás. Persze nem napi 4-5 óráról beszélünk, de már akár napi 5-10 perc is sokat számít! Ha rászánsz egy kis időt, sokkal gyorsabban fogsz fejlődni, és nem utolsó szempont, hogy a tánctudásod is sokkal magabiztosabb lesz! Bátrabban táncolsz majd az órán és bulikban is, egyre jobban fogod érezni magad tánc közben!

otthon tancolni

Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy hallgass sok zenét. Mindegy, hogy milyen táncot tanulsz éppen, a sok tudatos zenehallgatás rengeteget segít a fejlődésben! Miközben hallgatod, próbáld figyelni a zene lüktetését, halld meg a hangsúlyos ütemet, a különböző effekteket, érezd át a zene hangulatát, és ezeket próbáld a táncodba is belevinni.

Mielőtt nagyon beleveted magad a táncolásba, mindenképpen melegíts be! Így nem “csak” a sérüléseket kerülöd el, hanem a mozgástartományodat is megnöveled, azaz egy-egy mozdulatot sokkal nagyobban, jobban, kényelmesebben, folyamatosabban fogsz tudni kivitelezni. 

Ha van otthon egész alakos tükröd szabadíts fel egy kis helyet előtte, és nézd magad gyakorlás közben. Ez több szempontból is hasznos:

  • látod, hogy hogyan néz ki a mozdulatod, össze tudod hasonlítani az órán látottakkal
  • ha már tetszik egy mozdulatod a tükörben, picit hunyd be a szemed, figyeld meg mit mozgatsz, mit érzel közben, így nem jössz majd zavarba, ha nem látod magad tánc közben
  • egy-egy mozdulatot nézz meg oldalról is, ellenőrizd a helyes testtartást!

Ha egy-egy mozdulatot gyakorolsz, válassz lassú zenét. Lassan kezdj hozzá, figyelj a helyes testtartásra, illetve a mozdulat helyes kivitelezésére. Ne az legyen a célod, hogy miliméterre pontosan jó szögben tartsd pl a kezed, hanem, hogy természetes és kényelmes legyen a mozdulat. Nagyon sokszor gyakorold így, addig amíg már egyáltalán nem kell figyelned ezekre a dolgokra. Csak ezután lépj a “következő szintre”, vagyis ezután add hozzá a kezeket, vállakat stb. Ha a mozdulat minden része megvan lassan, akkor fokozatosan növeld a tempót, és/vagy a lendületet. 

Ha koreográfiát tanulsz, szedd részekre! Zene nélkül gyakorold az első 8 ütemet, aztán ugyanezt zenére. Ha már úgy érzed egyáltalán nem kell gondolkodnod a sorrenden, a mozdulatok is természetesek, akkor jöhet ugyanúgy zene nélkül a második 8 ütem, majd zenére… utána a 2×8 ütem együtt… és így tovább. Igen, jól érzed, ez így egy kicsit hosszabb folyamat, de hidd el megéri, mert így garantáltan magabiztosan megtanulod a koreót!

Ha gyakorlás közben elbizonytalanodsz valamiben, nem jut eszedbe hogyan is volt ez, jegyezd meg hol akadtál el, és kérdezz bennünket nyugodtan, szívesen segítünk!

Ha pedig segítséget, motivációt szeretnél az otthoni gyakorláshoz, kattints ide, ahol teljes online órákat találsz:

Infoline: +36 30 976 1404

Legyél te is reggaetondancer!

Csatlakozz több, mint 3000 elégedett tanítványunkhoz, tanulj meg az alapoktól profin táncolni és szerezz új barátokat!

Leave a Comment