fbpx

Hogyan vágj bele a reggaeton tanulásba?

Ha megnézel egy reggaeton videoklipet, láthatod, hogy a reggaeton tánc az önfeledtségről szól, a könnyedségről, az örömről. Ez így is van, de tudjuk – és mivel jelentkeztél a táncóránkra, valószínűleg te is tudod – hogy mint minden táncot, a reggaeton-t is tanulni kell.  

A reggaeton-ban sok olyan izolációs mozgást használunk ami más táncokban is jól jön. A  tanfolyamon részletesen elmagyarázom őket. Tehát ha rendszeresen jársz, megtanítalak külön-külön és együtt is mozgatni minden porcikádat! 

A jó hír az, hogy a technikai részét nyugodtan rám bízhatod, neked annyi lesz a dolgod az órán, hogy jól érezd magad! Nem tűnik nehéznek, ugye? Mégis ez az egyik legnehezebb feladat: elengedni magunkat

Ehhez szeretnék most tippeket adni, hogy még gyorsabban tudj majd fejlődni:

Úton odafelé hallgasd a kedvenc reggaeton zenéidet! Hallgasd a lüktetését, vedd át a hangulatát! Ezzel segítesz magadnak ráhangolódni az órára, így a lehető legtöbbet tudod majd kihozni belőle! Ha tömegközlekedéssel jössz, akár még videoklipeket is nézhetsz útközben 😉 

A táncóra alatt némítsd le a telefonodat! Nem csak azért, hogy ne zavarj másokat, hanem magad miatt is! Ne engedd, hogy bármi kirántson abból a flow élményből amit a reggaeton ad! Az üzenetek megvárnak, hidd el, de ez az egy óra csak akkor tud feltölteni, ha megadod erre az esélyt 😉

A Reggaeton leginkább a lazaságról szól. Na ne érts félre, kiadós mozgás, de fejben le kell hozzá lazulni. Próbálj olyan ruhában járni, amiben szabadon mozogsz, és komfortosan érzed magad. 

Kérdezz, szólj hozzá az órához! Uhh… tudom, ez érzékeny téma. Természetesen nem kötelező, de mégis bátorítanálak, hogy vegyél részt aktívan az órán! Ha valami nem teljesen egyértelmű: kérdezz! Ha nem tudod hogyan gyakorold otthon: kérdezz! Ha tetszik egy zene amire táncolunk: mondd el azt is!  

Ne akarj mindent egyszerre! A tánctanulás egy folyamat, és nem fogok hazudni, lesznek olyan mozdulatok, amik nem mennek majd elsőre. De emellett lesznek olyanok is, amik simán 🙂 A lényeg, hogy legyél türelmes magaddal, hiszen ezen az órán nincsenek teljesíthetetlen elvárások amik miatt rá kellene görcsölnöd. Garantálom, hogy hétről hétre látni fogod magadon a fejlődést!