fbpx

Hogyan vágj bele a twerk tanulásba?

Feneket rázni mindenki tud! – ha tudnád hányszor hallottam már ezt a mondatot… részben egyébként igaz, hiszen nem volt még olyan akit ne tanítottam volna meg 😉 De az a helyzet, hogy minden táncot tanulni kell, nem úgy megy, hogy megnézek pár videóklipet, és páff… tudok táncolni! Bizony rá kell szánni az időt és az energiát amíg megtanulja az ember. 

Na de ez ne vegye el a kedved, hiszen ez a bizonyos idő és energia a twerk tanulásban szuper szórakoztató lesz! A technikai részét bizd rám, hiszen azért vagyok ott, hogy fogjam a kezed az úton, segítsek, kijavítsalak, ha kell. Neked annyi a dolgod, hogy gyere el hétről hétre és érezd jól magad! Ez így elég nevetségesen egyszerűnek hangzik, de tényleg ennyit kérek tőled! Kitartást, hiszen eredményt csak azzal érhetsz el, amit kitartóan végzel, és azt, hogy arra az egy órára tedd félre a világ gondjait, némítsd le a telefonod, és csak magaddal foglalkozz! Add át magad a tánc és a szuper társaság erejének, engedd, hogy felszabadítson, feltöltsön. 

Az órákon részletesen elmagyarázom, megtanítom neked a mozdulatokat. Sokat fogunk együtt gyakorolni, és óráról órára látni fogod magadon a fejlődést!

Mit tehetsz azért, hogy már a kezdettől gyorsan fejlődj? 

Az első táncórád előtt 3 egyszerű, de annál fontosabb tippet adnék Neked:

Hallgass sok zenét! Twerk órákon hip-hop, rnb és dancehall zenéket használunk majd többnyire, ilyen zenék hallgatásával ismerkedhetsz a stílussal. Próbáld megtalálni az ütemet a zenében, ez fejleszti a ritmusérzékedet (de nyugi ha esetleg ez még nehéz, az órán elmondom mit kell kihallanod a zenékben). Segít, ha úton az órára hallgatsz ilyeneket, mert könnyebben ráhangolódsz az órára 😉

Határozd el magad, hogy kitartó leszel! Szuper, ha egy barátnőddel jössz az első órádra, de döntsd el magadban, hogy ha ő valamiért nem ér rá, te akkor is teszel a fejlődésedért! Én is barátnőkkel kezdtem el táncra járni, de ha anno nem fogadtam volna meg ezt a dolgot magamban ma nem írnám neked ezeket a sorokat 🙂 Szóval, ha szeretnél megtanulni twerkelni, akkor csak gyere bátran, itt amúgy is ugyanolyan táncőrültek vesznek körül, mint amilyen Te is vagy, nem leszel egyedül! 

Kérdezz! Szólj hozzá az órához! Tudom, tudom… stresszes dolog, mert mi van, ha butaságot kérdezek? Mindenki bénának fog tartani, mindenki rám figyel majd…. mondhatok valamit? Ez egyáltalán nem így van! Ha úgy érzed valami nem teljesen világos, kérdezz bátran! Nincs hülye kérdés! Ezért vagyunk ott a teremben! Biztosan felmerül a többiekben is ugyanaz a kérdés, csak senki nem meri feltenni. Pedig lehet, hogy a válasz nagyon megkönnyíti majd a dolgod. Emberek vagyunk, úgy fejlődünk, ha kérdezünk! De ugyanez érvényes arra is, ha tetszik egy zene, vagy mozdulat, mondd ki nyugodtan! Én biztosan örülök a visszajelzésnek, imádom, ha interaktívak az órák! Neked is jó, mert aktív része leszel a közösségnek, hidd el sokkal szórakoztatóbb úgy 😉

Leave a Comment