fbpx

Milyen ruhát válassz?

Az egyik leggyakoribb kérdés amit szoktunk kapni, hogy milyen ruhában érdemes táncolni. Ez érthető, hiszen minden mozgásformának megvan a maga praktikus viselete, amik nem feltétlenül kompatibilisek más sportokkal. Hiszen gondolj bele, ki akarna pl. kipárnázott biciklis nadrágban táncolni? Nem túl praktikus…

 A tánc alapvetően arról szól, hogy jól érezd magad – nem csak arról, hogy jól nézz ki közben. Mikor ruhát választasz, az elsődleges szempont az legyen, hogy kényelmesen, és szabadon tudj benne mozogni. Mielőtt bevetnéd táncórán, próbáld fel, guggolj le benne, nézd meg, hogy ilyen testhelyzetekben is kényelmes-e, nem lesz-e túl meleg egy idő után. Tapasztalat alapján azonban olyan ruhában magabiztosabban fogsz táncolni, amiben dögösnek érzed magad. Ne értsd félre, mi úgy szeretünk ahogy vagy, egy ezeréves kopott mackónadrágban is, ha abban érzed komfortosan magad! Ez az egész most rólad szól, hogy Te jól érezd magad a bőrödben tánc közben!

Cipő tekintetében egy kikötés van: hozz magaddal váltócipőt, ne az utcaiban táncolj a teremben! A reggaeton-hoz és twerk-hez mindenképp lapos talpú cipőt ajánlunk, a heels órákhoz magassarkút, de oda sem kötelező. Nyugodtan vedd fel a régi elnyűtt cipődet – az új, betöretlen cipő kényelmetlen lesz. A tánc nem olyan, mint az utcán sétálni, ezért ideális esetben sportcipőt ajánlok, olyat, ami stabilan tartja a bokádat. Twerk órára praktikusabb a gumi talp, hogy kevésbé csússzon, de a reggaeton órára a túl tapadós cipő kényelmetlen lehet.

Tipp: sokat dob az önbizalmon, ha a választott tánc stílusához hasonló ruhát választasz, így úgy is fogsz kinézni, ahogy érezni szeretnéd magad az adott táncban. 

 

Reggaetonhoz valami olyat válassz, amiben lazábbnak, menőbbnek érzed magad. Lehet az leggings bő pólóval, vagy akár a kedvenc tréning ruhád, a jelszó a lazaság!

Magassarkús órához pl. valamit amiben dögösnek érzed magad. Ha még nincs gyakorlatod a magassarkú viselésben, javasoljuk, hogy vastagabb sarkú cipőt (ne szandált) válassz, az stabilabb. Majd ha hozzászoksz, jöhetnek a szexi vékony sarkú cipők 😉

 

Twerkhez ajánlott (de nem kötelező) a rövid nadrág, mert abban szabadabban tud mozogni minden aminek mozognia kell 😀