fbpx

Így vegyél részt az élő online órákon

Otthonról, online részt venni egy táncórán szokatlan, talán még sok kérdést vet fel. Milyen eszköz kell hozzá? Milyen program kell hozzá? Hogyan állj neki, mire számíts?

Ne aggódj, összeszedtünk néhány gyakorlati tippet, amikkel gyerekjáték lesz az egész, és így otthonodból is együtt táncolhatsz velük! 

Első lépésként az előkészületek

Mielőtt csatlakozol az online órákhoz győződj meg arról, hogy van elég helyed a mozgáshoz. Esetleg told el az útból a dohányzóasztalt, vagy tekerd fel a szőnyeget, ha csúszik a parkettán ahogy mozogsz rajta. 

A legtöbb okostelefon már képes a zoom alkalmazáshoz csatlakozni, de ha van nagyobb kijelzős eszközöd, táblagép, laptop, akkor javasoljuk, hogy azon keresztül csatlakozz, hogy jobban láss mindent. Esetleg, ha össze tudod kapcsolni a készüléked a tv kijelzőjével, úgy tutira jól látsz majd mindent 🙂

Ellenőrizd az internetkapcsolatot, az óra idején ne menjen semmi fel- vagy letöltés ami foglalja a sávszélességet, mert emiatt akadozhat a kép/hang.  Ugyanez érvényes olyan programokra is, amik leterhelik a gépedet, az óra idejére érdemes ezeket bezárni. 

Érdemes csatlakozás előtt beállítani a telefont, laptopot, hogy ha bekapcsolod a kamerát, teljes alakos kép látszódjon rólad (így mi is jobban látunk, és tudunk majd segíteni óra közben)

Mire lesz szükséged?

Az online órákat a zoom programon keresztül tartjuk, amit itt tudsz letölteni:

Zoom letöltése

Csatlakozás az órához

A program/alkalmazás telepítése után az email-en kapott linken tudsz csatlakozni az órához. (az első belépéskor fogja kérni a neved az alkalmazás) Általában 5 perccel órakezdés előtt már tudsz csatlakozni.

Belépéskor lehetőséged van választani, hogy be legyen-e kapcsolva a kamera, illetve a hang (join with computer audio). Mi javasoljuk, hogy ezeket engedélyezd, ezt bármikor ki tudod kapcsolni menet közben is az alábbi gombokkal: 

A táncóra során a kamerát mindenképpen érdemes bekapcsolva hagyni, így ha mi is látunk téged, könnyebben tudunk segíteni. De ez természetesen nem kötelező! 

Óra közben kérjük némítsd le a mikrofonod. Erre azért van szükség, mert a zoom alapbeállítása szerint arra ugrik a nézet, aki hangot ad ki. Így ha valakinek nincs beállítva a nézet, akkor téged fog látni az oktató helyett, ha pl. ő nem beszél, te pedig hangosabban dobbantasz egyet 🙂 Illetve mert a táncteremben is zavaró tud lenni, hogy ha pl. a lépéseid hangját kiküldi a zoom a hangszórókra a zene mellett… 

Kérdezésre természetesen bármikor van lehetőséged, kérlek erre a chat opciót haszáld, amit rendszeresen nézek, így meg tudom válaszolni a kérdéseidet szóban. Ugyanígy, ha bármilyen hibát tapasztalsz, elmegy a hang stb. akkor azt is a chat-ben jelezd kérlek és orvosoljuk a problémát. 

A zoom programban kétféle nézet közül választhatsz. A gallery view-val azt fogod nagyban látni aki éppen beszél, a többieket kicsiben. Ennek a hátránya, hogy nem mindig az oktató beszél (ilyenkor nem őt látod), illetve az előbb említett véletlen hang kiadásából adódó probléma is kiütközik ebben a nézetben. 

Ezzel szemben a másik opció, a Speaker view, aminél mindenkit egyforma méretben látsz. 

speaker view asztali gépen/laptopon

Ez a nézet is zavaró lehet, hiszen minél többen veszünk részt az órán, annál kisebbek a képek, így az oktató is. 

Erre van egy szuper megoldás, amit szintén bármikor be/ki tudsz kapcsolni. Ez a rögzítés/pinnelés. 

Ha az adott résztvevő (jelen esetben az oktató) téglalapját kijelölöd, a jobb felső sarokban lévő …-ra kattintva válaszd a pin opciót. Így az ő képét fogod nagyban látni. 

Javasoljuk, hogy az óra nagy részében ezt a nézetet használd, így egészen biztosan látsz majd mindent. 

Ha az óra legelején, illetve végén szeretnél beköszönni a többi online résztvevőnek is, akkor ki tudod kapcsolni a pinnelést. Ezt az opciót nagyon egyszerűen, a Remove pin gombbal ki tudod kapcsolni, ilyenkor a nézet visszaugrik a korábban beállított speaker view-ba, azaz mindenkit egyforma méretben, egyszerre látsz majd. 

Mobilon húzd balra a képet a Gallery view aktiválásához, és duplán bökj az oktató képére akit szeretnél kirögzíteni.

A pinnelés kikapcsolásához ismét bökj duplán az oktató képére. 

Nem is olyan bonyolult, ugye? Reméljük hasznosnak találtad cikkünket, és így már “nehézségek” nélkül, bátran csatlakozol hozzánk az online órákra 😉

Infoline: +36 30 976 1404

Legyél te is reggaetondancer!

Csatlakozz több, mint 3000 elégedett tanítványunkhoz, tanulj meg az alapoktól profin táncolni és szerezz új barátokat!

Leave a Comment